Rotterdam – Popcorn, één van de meest populaire snacks in de wereld staat bekend als heel vezelrijk en gezond maar er is meer. Onderzoekers hebben ontdekt dat er meer antioxidanten genaamd ´polyfeolen´ in popcorn zitten dan in groenten en fruit. Dit meldt www.medicalnewstoday.com.

Een andere verrassende bevinding is dat de schil van de popcorn, het deel waar niemand graag op kauwt en dat zo lekker tussen je tanden gaat zitten, de hoogste concentratie polyfeolen bevat. ´Die harde stukken verdienen dus meer respect´, aldus Vinson van Scranton universiteit in Pennsylvania.

Onbewerkt mais

Ook is popcorn de enige snack die honderd procent bestaat uit onbewerkt mais. Alle andere mais- en graansnacks zijn bewerkt en verdund met andere ingrediënten. Één portie popcorn bevat 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan granen. De meeste mensen krijgen maar de helft binnen. Met het eten van popcorn kun je dus op een erg prettige manier dat tekort aanvullen.

Bereidingswijze Popcorn

Vinson waarschuwt echter wel dat de bereidingswijze van essentieel belang is. Het klaarmaken van popcorn met olie, zout of suiker en boter of ‘nepboter’ zoals dat in de bioscopen gebeurt, verandert de gezonde eigenschappen van popcorn in een nachtmerrie vol vet en calorieën. Wat is dan wel goed? Air-popped popcorn bevat de minste calorieën. Magnetron popcorn bevat twee keer zoveel calorieën. Ongeveer 43 procent van magnetronpopcorn bestaat uit vet en dat percentage is 28 procent wanneer je je popcorn zelf in olie klaarmaakt.

Suikerspinservice verhuurt alleen Air-popped popcornmachines
Categorieën: Nieuws